Βραδιά με φίλους στο σπίτι; Ετοιμάστε αυτό το πρωτότυπο και υγιεινό σνακ από κολοκύθα και ξαφνιάστε ευχάριστα την παρέα.
Υλικά
- 800 γρ. κόκκινη κολοκύθα
- 300 γρ. κατσικίσια ή αιγοπρόβεια φέτα ή «καλαθάκι» Λήμνου
- 1 γεμάτη κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκα μαντζουράνα*
- 1 κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
- λίγα κλαράκια μαντζουράνας, για τη διακόσμηση
Σάλτσα
- χυμός από 2 μέτρια καρότα (προτιμήστε βιολογικά, περίπου 100 ml)
- 4 κ.σ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1/2 καυτερή πιπερίτσα ή 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσετε τις λεπτές φέτες κόκκινης κολοκύθας με κατσικίσια φέτα και μαντζουράνα Κόβετε την κολοκύθα σε μακρόστε- να κομμάτια και αφαιρείτε τη φλούδα και τα σπόρια με τις ίνες τους.
- Κόβετε τη σάρκα σε λεπτές φετούλες με ένα μαχαίρι ή την περνάτε από τη χονδρή πλευρά του τρίφτη.
- Προσθέτετε το αλάτι, ανακατεύετε και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι, το οποίο τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 2 ώρες.
- Κόβετε το τυρί σε μικρούς κύβους, το τοποθετείτε σε σκεύος που να κλείνει καλά και το διατηρείτε στο ψυγείο.
Σάλτσα
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ, σε χαμηλή ταχύτητα.
- Τη μεταφέρετε σε βαζάκι και τη διατηρείτε στο ψυγείο, έως 1 ημέρα.
Σερβίρισμα
- Στύβετε την κολοκύθα και την τοποθετείτε σε μπολ.
- Προσθέτετε τη μαντζουράνα, ανακατεύετε καλά και σκορπίζετε τους κύβους της φέτας.
- Περιχύνετε με τη μισή σάλτσα, ανακατεύετε προσεκτικά, δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα, με την υπόλοιπη σάλτσα σε μικρό μπολάκι.
- Διακοσμείτε με τα κλαράκια της μαντζουράνας.