
Κριτσίνια με κεφαλογραβιέρα, μια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο σνακ που όλοι λατρεύουν.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. βούτυρο αγελάδας, παγωμένο, σε κυβάκια
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 αυγό
200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 κουτ. σούπας σουσάμι
Διαδικασία
- Για τα κριτσίνια με κεφαλογραβιέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας, μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και 1-2 κουτ. σούπας νερό (αν χρειαστεί) και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Πλάθουμε ισομεγέθη, λεπτά μπαστουνάκια και τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε τα κριτσίνια, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Διατηρούνται σε καλά κλεισμένο δοχείο για περίπου 1 εβδομάδα.
- Συνοδεύουμε τα κριτσίνια με κεφαλογραβιέρα με ντοματίνια, ελιές, καρότο και αγγούρι σε μπαστουνάκια, σκληρό ή κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μας.