Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Αποθήκευση για αργότεραΤραγανά και αφράτα κεφτεδάκια με φάβα και διάφορα μυρωδικά ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ.
Υλικά
500 γρ. φάβα, έτοιμο, βρασμένο, πηχτό, κρύο
1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τους φαβατοκεφτέδες σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φάβα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
Αφού ομογενοποιηθούν, αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα σφιχτό μείγμα.
Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε τους φαβατοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.