Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΘέλουμε βουτυράτη τυρόπιτα και τη θέλουμε τώρα! Ιδού λοιπόν η συνταγή για μια τυρόπιτα στο πι & φι.
Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
2 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένη
1 σφηνάκι σόδα (αναψυκτικό)
1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα στο πι & φι, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μικρό και χαμηλό ταψάκι.
Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 - 3 εκ.
Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο στους 180° C, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.