Κείμενο: Εύη Βουτσινά
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΔεν χρειάζεται μαγείρεμα. Σας δίνω μια μικρή ποσότητα από αυτήν τη σάλτσα, μια και δεν κρατάει πολύ καιρό. Αν θέλετε, αφού ωριμάσει (δηλαδή αφού μείνει 4 μέρες στο ψυγείο), μπορείτε να την περάσετε από το μπλέντερ για να γίνει λεία. Ολα τα υλικά ζυγίζονται καθαρισμένα.
Υλικά
300 γρ. κρεμμύδια, σε πολύ ψιλά καρέ
400 γρ. ροδάκινα, κομμένα σε μικρά ζάρια
300 γρ. σφιχτά μήλα (προτιμότερο ξινόμηλα)
300 γρ. σταφίδες ξανθές
300 γρ. σκούρα μαύρη ζάχαρη
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
1 γεμάτο κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη κανέλας ανακατεμένη με 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μοσχοκάρυδου
1/2 κοφτό κουτ. γλυκού πιπέρι
350 ml ελαφρύ ξίδι
Διαδικασία
Για το chutney ροδάκινο, κόβουμε τα φρούτα σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε έτσι να μείνουν 24 ώρες εκτός ψυγείου και να μαριναριστούν.
Κάθε τόσο τα ανακατεύουμε.
Μετά τα αδειάζουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ημέρες να ωριμάσει.
Έπειτα είναι έτοιμο προς χρήση.
Το chutney ροδάκινο κρατάει περίπου 15 ημέρες.