Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραCaesar salad ξέραμε, caesar σάντουιτς όμως;
Υλικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το άλειμμα του κατόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
- 3 - 4 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
- 2 κ.σ. γιαούρτι (της αρεσκείας μας)
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη + λίγες φλούδες παρμεζάνας
- λίγο χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση (προαιρετικά)
Διαδικασία
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου εγκάρσια στη μέση για να λεπτύνει. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες. Χοντροκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με την τριμμένη παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στην τοστιέρα το ψωμί και, αν θέλουμε, τρίβουμε τις φέτες με το σκόρδο. Σε μία από τις φέτες απλώνουμε φυλλαράκια μαρουλιού και το μισό κοτόπουλο. Περιχύνουμε με λίγη από τη σος και από πάνω βάζουμε λίγες φλούδες παρμεζάνας. Σκεπάζουμε το σάντουιτς με 1 φέτα ψωμί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο σάντουιτς.