Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΟι αυγοφέτες συναντούν τα cinnamon rolls σ’ αυτή τη συνταγή, που έχει bagels αντί για ψωμί. Κανελάτες, με κρεμώδες γλάσο τυριού, γίνονται πολύ νόστιμες.
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
2 ψωμάκια bagels, κομμένα στη μέση
2 μεγάλα αυγά
80 ml φρέσκο γάλα
1/3 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1-2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
Για το μείγμα βουτύρου-κανέλας
35 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
25 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Για το πασπάλισμα
40 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Για το γλάσο κρέμας τυριού
20 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
25 γρ. άχνη ζάχαρη
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τις αυγοφέτες σαν cinnamon rolls με ψωμάκια bagels, πρώτα σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το μείγμα βουτύρου-κανέλας: ανακατεύουμε τα 35 γρ. βούτυρο – το οποίο θα πρέπει να είναι πολύ μαλακό– με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Αλείφουμε τις 4 φέτες bagel από την εσωτερική τους πλευρά με το μείγμα βουτύρου-κανέλας και τις βουτάμε στο μπολ με τα αυγά και από τις δύο πλευρές, για μερικά δευτερόλεπτα.
Τις ανασηκώνουμε κρατώντας τες για λίγο πάνω από το μπολ, ώστε να στραγγίξουν από το μείγμα.
Τις τοποθετούμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 40 γρ. καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
Μόλις πάρουν χρώμα οι αυγοφέτες, τις βγάζουμε και τις προσθέτουμε στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας, γυρνώντας τες να καλυφθούν καλά.
Μοιράζουμε τις αυγοφέτες σαν cinnamon rolls με ψωμάκια bagels σε πιάτα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο και την άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτάμε ένα κουτάλι του γλυκού στο γλάσο κρέμας τυριού και περιχύνουμε ακανόνιστα τα bagels.