Υλικά
- 700 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- αλατι και πιπέρι
- 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες150 γρ. γραβιέρα (προτιμότερο Νάξου) τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους 0,5 εκ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με το σκόρδο ψιλοκομμένο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε στη ζύμη 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας, τις μελιτζάνες και από πάνω ομοιόμορφα τη φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες. Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε στους 220° C για 13 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας Ενα φρέσκο κόκκινο κρασί δεξαμενής με μέτριο σώμα.