Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΛεπτές, νόστιμες κρέπες που μπορούμε να τις γεμίσουμε με υλικά της αρεσκείας μας, από φρέσκα φρούτα και λιωμένη σοκολάτα μέχρι αυγά στραπατσάδα και αλλαντικά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ
Υλικά
750 ml χλιαρό νερό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)
1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κοφτά κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος (για το τηγάνι)
Διαδικασία
Σε βαθύ μπολ διαλύουμε με το σύρμα τη μαγιά με τη ζάχαρη σε 200 ml από το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ λίγο αλεύρι και λίγο από το υπόλοιπο νερό ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ελαφρά πηχτός χυλός.
Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Ζεσταίνουμε λίγο από το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου περίπου 14-16 εκ., σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε λίγο τον χυλό για να ξεφουσκώσει και ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από τον χυλό στο τηγάνι. Τον απλώνουμε σε μια ισόπαχη στρώση κουνώντας κυκλικά το τηγάνι. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.