Κείμενο: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 4 φέτες σφυρίδας των 180 - 200 γρ. η κάθε μία
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη σάλτσα κάππαρης
- τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι μαϊντανό
- τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι δυόσμο
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- χυμός και ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα. Αν βγει πολύ σφιχτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
Φιλέτα σφυρίδας: Λαδώνουμε τις φέτες σφυρίδας, τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε δυνατό γκριλ σε ένα από τα ψηλότερα ράφια για 5-6 λεπτά από τη μία πλευρά και 3 -4 λεπτά από την άλλη ή μέχρι να γίνουν. Σερβίρουμε τις φέτες σφυρίδας με τη σάλτσα κάππαρης σε μπολάκι για να βάλει ο καθένας στο πιάτο του όσο θέλει.
Συνοδεύουμε με Βραστά λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, πατάτες) τα οποία μπορούμε επίσης να αρτύσουμε με τη σάλτσα κάππαρης.
Συμβουλή Τη σάλτσα που θα περισσέψει τη βάζουμε σε δοχείο που κλείνει καλά και τη διατηρούμε καλά κλεισμένη για περίπου 1 εβδομάδα. Ταιριάζει πολύ και με άλλα ψητά ψάρια κι επίσης ως ντρέσινγκ σε βραστά λαχανικά.