Κείμενο: Ανδρέας Λαγός
Συνοδεύουμε με φιλέτο κοτόπουλου ή λουκάνικα ψητά ή πουρέ πατάτας.
Υλικά
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
- 4 μικρές τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ.
- 4 μέτριες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
- 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μετρια κομμάτια
- 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε μέτρια κομμάτια
- 80 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα
- τα φύλλα από 1/3 ματσάκι δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά με το ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: Τα ψητά λαχανικά ταιριάζουν με ψητά κρεατικά, κοτόπουλο ή λουκάνικα. Εναλλακτικά, φτιάχνουμε ένα γρήγορο πουρέ με πατάτες που θα βράσουμε κομματιασμένες στη χύτρα και θα λιώσουμε με το πιρούνι προσθέτοντας λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, μπορούμε να τα φάμε σκέτα με ψωμοτύρι.