Μαγειρεύουμε πρώτοι μια από τις καθημερινές συνταγές του τεύχους του «Γ» Νοεμβρίου. Ψαρόσουπα με πλούσια γεύση χάρη στα ψάρια αλλά και στα λαχανικά που χρησιμοποιούμε ενώ το σαφράν δίνει ξεχωριστό άρωμα.
Υλικά
- 800 γρ. ανάμεικτα φιλέτα ψαριών για ψαρόσουπα (βρίσκουμε έτοιμα, συσκευασμένα, στους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ)
- 400 γρ. πατάτες, σε μικρούς κύβους
- 1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα καρέ
- 1 καρότο, σε λεπτές ροδέλες
- 8 ίνες σαφράν
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε στον πυθμένα τις πατάτες, το σέλερι, το κρεμμύδι και το καρότο. Από πάνω απλώνουμε τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το σαφράν, το λάδι και 1½ λίτρο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα. Βγάζουμε προσεκτικά τα ψάρια σε ένα πιάτο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε τα υγρά και τα λαχανικά από την κατσαρόλα στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα, μοιράζουμε το ψάρι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα sherry fino.