Υλικά
3 ψαρονέφρια, βάρους περίπου 250 γρ. το καθένα, κομμένα σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό μπαχάρι, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
200 ml Μαυροδάφνη
40 ml βαλσαμικό ξίδι
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στο σκεύος τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και η σάλτσα να δέσει. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε με αφράτο ρύζι.