Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤο μυστικό είναι στο αρωματισμένο από τα φρέσκα μυρωδικά λάδι.
Υλικά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας ολόκληρα φύλλα μαϊντανού (ταιριάζει επίσης το φρέσκο εστραγκόν - αν βρούμε)
- λίγο ροζ πιπέρι
- 4 φέτες σφυρίδας (ή άλλου ψαριού, φρέσκου ή κατεψυγμένου)
- 600 γρ. ντομάτες (ή ντοματίνια)
- 1 αβοκάντο σε κύβους
- 20 ml χυμό λεμονιού
- αλάτι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά τα 60 ml ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού και το ροζ πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι τα φύλλα του μυρωδικού να γίνουν τραγανά. Μεταφέρουμε τα φύλλα με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί.
Ψήνουμε στο αρωματισμένο λάδι που έμεινε τις φέτες σφυρίδας σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν. Στο μεταξύ, κόβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες σε χοντρά καρέ (ή τα ντοματίνια στα δύο), το αβοκάντο σε κύβους, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ψάρι με το λάδι του και τα φύλλα μυρωδικού. Συνοδεύουμε με τη σαλάτα.