Μια βασική συνταγή για ψάρι πλακί που μας λύνει τα χέρια τις καθημερινές. Με αυτό τον τρόπο το ψάρι δεν θα στεγνώσει αλλά θα μείνει ζουμερό.
Υλικά
800 γρ. φιλέτα ψαριού της αρεσκείας μας (γλώσσα, φαγκρί, μπακαλιάρος κ.ά.)
1 κιλό πατάτες, σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
300 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ψάρι πλακί, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στη συνέχεια, απλώνουμε, σε ένα μέτριο ταψί, τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και το σκόρδο.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα τις πατάτες και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε για λίγο, απλώνουμε πάνω στις πατάτες τα φιλέτα ψαριού και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα ψάρια.