Ένα Ασύρτικο στο ποτήρι μας και στο πιάτο μας όλο το καλοκαίρι (!)
Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο γλώσσας ή άλλου λευκού ψαριού, σε κομμάτια 4-5 εκ. (ή φέτα ψαριού της αρεσκείας μας)
- 800 γρ. φρέσκα φασολάκια της αρεσκείας μας, πλυμένα και καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/3 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 70 ml ούζο
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το ψάρι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ελαιόλαδο που ήδη υπάρχει στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, έως ότου μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τα φασολάκια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ούζο μαζί με 400 ml ζεστό νερό, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση για 2-3 λεπτά, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα φασολάκια για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά και μαλακά θέλουμε. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον δυόσμο και βάζουμε με προσοχή το ψάρι μαζί με τα υγρά που πιθανώς άφησε στο πιάτο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, σείουμε την κατσαρόλα (δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθεί το ψάρι), σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό στο σβησμένο μάτι για 5 λεπτά.