Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια με το σπανάκι, σείουμε απαλά την κατσαρόλα να αναμειχθούν και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο λευκόσαρκου ψαριού, όπως πέρκας ή άλλου της αρεσκείας μας
- 1.200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, σε ροδέλες πάχους 2 εκ.
- 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 60 ml χυμός λεμονιού
- 60 ml ούζο
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1.200 ml νερό και βράζουμε τα καρότα για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψάρια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σπανάκι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε προσεκτικά πάνω από το σπανάκι και τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ούζο και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα καρότα, τον χυμό λεμονιού και λίγο από το ζουμί του φαγητού και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ρευστή σάλτσα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια με το σπανάκι, σείουμε απαλά την κατσαρόλα να αναμειχθούν και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.