Ένα νόστιμο και κλασικό πιάτο, χοιρινό λεμονάτο στη γάστρα. Φαγητό που παρόλο την απλότητα του πάντα μας εκπλήσσει.
Υλικά
800 γρ. μπούτι χοιρινό, σε κύβους 3-4 εκ.
800 γρ. πατάτες, κυδωνάτες
2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
χυμός και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Στη χύτρα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με τις πατάτες και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίχνουμε 200 ml νερό.
Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει για να μπορούμε να την ανοίξουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα με ελιές.