Μεζεκλίδικο φαγητό που γίνεται πιο «οικογενειακό» με την προσθήκη των πατατών και των κολοκυθιών. Τρώγεται με τα χέρια (τα παϊδάκια) και πιρούνι (τα λαχανικά).
Υλικά
- 1,5 κιλό άκρες από χοιρινά παϊδάκια (λέγονται και κορτεζίνες ή spare ribs. Είναι οι άκρες από τα χοιρινά παϊδάκια, τις οποίες ζητάμε να μας τις χωρίσουν μία προς μία)
- 600 γρ. πατάτες, σε λεπτά κυδωνάτα κομμάτια
- 500 γρ. κολοκυθάκια, σε μέτριες μακρόστενες φέτες ή ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας κουρκουμάς
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 40 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- χυμός λεμονιού (όσο μας αρέσει)
- τα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε σε μπολ το λάδι με τη μουστάρδα, το σκόρδο, την πάπρικα, τον κουρκουμά και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε σε ένα μέτριο ταψί τα παϊδάκια με τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, τα περιχύνουμε με το μείγμα του λαδιού και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα βαρελάτο Chardonnay.