Αρωματικά παϊδάκια με γλυκόξινη γεύση.
Υλικά
1 κιλό χοιρινά παϊδάκια (spare ribs), πάχους περίπου 1,5 εκ.
600 γρ. μήλα κόκκινα, καθαρισμένα και κομμένα το καθένα στα 8
90 ml γλυκό κρασί Μοσχάτο
20 ml χυμός λεμονιού
1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. σούπας μέλι
4 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 φύλλο δάφνης
2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα, την πάπρικα, το μέλι, τη μουστάρδα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, το λάδι και αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά έως 1 ώρα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με το κρασί και τον λεμονοχυμό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αδειάζουμε τα παϊδάκια με τη μαρινάδα σε ένα μέτριο ταψί, τακτοποιούμε ανάμεσα και τα μήλα με το αρωματικό ζουμί τους και ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
Σερβίρουμε μαζί με σάλτσα γιαουρτιού λεμονάτη και πράσινη σαλάτα με κεφαλοτύρι.