Χάντρες κατσαρόλας, εκτός από γρήγορες και νόστιμες, με ένα κουταλάκι κάρυ μπορούν να είναι και εξωτικές!
Υλικά
600 γρ. φασόλια χάντρες, κατεψυγμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
400 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες
1 κουτ. γλυκού, κοφτό, κάρι σε σκόνη
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το κάρι, τη ντομάτα και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τις χάντρες, τον μαϊντανό, προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο νερό, ώστε σχεδόν να καλύπτει τα φασόλια.
Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι χάντρες, να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.