Μια συνταγή εύκολη για να απολαμβάνεται τις αγαπημένες σας πατάτες με διαφορετικό τρόπο
Υλικά
- 700 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 350 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε μέτριες ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 20-30 ml χυμός λεμονιού
- 1/2 – 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 200° C. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα μέτριο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το ελιαόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ανακατεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Βγάζουμε για λίγο το ταψί με τις πατάτες από τον φούρνο, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα λουκάνικα και τις πιπεριές, περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν.