Υλικά
300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε καρέ 3-4 εκ.
300 γρ. κολοκύθια, σε κύβους 3-4 εκ.
200 γρ. καρότο, σε κύβους 3-4 εκ.
200 γρ. μελιτζάνες, σε κύβους 3-4 εκ.
200 γρ. πατάτες, σε κύβους 3-4 εκ.
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
100 ml ξηρό, λευκό κρασί
300 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
300 γρ. φέτα σκληρή, σε κύβους
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί (εκτός από τις ντομάτες, τη φέτα και τον μαϊντανό), ρίχνουμε 150 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα λαχανικά. Βγάζουμε το φαγητό για λίγο από τον φούρνο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη φέτα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς η φέτα.