Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Ένα αρωματικό «ντύμα» θα νοστιμίσει μοναδικά το ελαφρύ φιλέτο μας. Στο πλάι μια ντοματοσαλάτα και είμαστε έτοιμοι...
Υλικά
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι βασιλικό
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 ντομάτα, κομμένη σε καρέ
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια
Διαδικασία
Βάζουμε στο μπλέντερ τη φρυγανιά, τα φύλλα από τον βασιλικό και την παρμεζάνα και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να προκύψει ένα σφιχτό μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο λάδι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε το μισό λάδι και τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Εν τω μεταξύ προσθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου μας. Μόλις ροδίσουν τα φιλέτα, τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι (ή σε κανονικό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα) που να τα χωράει ίσα-ίσα, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας-βασιλικού, το οποίο πιέζουμε με το χέρι μας ώστε να κολλήσει στα φιλέτα. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε την ντομάτα και τα κουκουνάρια και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και στο εσωτερικό τους. Ελέγχουμε κόβοντας ένα φιλέτο: αν υπάρχει ίχνος αίματος συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.
Συνοδεύουμε με: Σερβίρουμε τα φιλέτα με βραστά αμπελοφάσουλα ή βλίτα, αρτυμένα με ένα απλό λαδόξιδο, ή με μια απλή ντοματοσαλάτα με λίγη φέτα ή μανούρι.