Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο και ζυμαρικά της αρεσκείας μας έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα.
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κοµµένα εγκάρσια στα δύο για να γίνουν πιο λεπτά και να ψηθούν πιο γρήγορα
- 1 κουτ. σούπας µουστάρδα
- 500 γρ. πράσινες ταλιατέλες ή άλλο ζυµαρικό της αρεσκείας µας
- 150 γρ. κάππαρη, καλά ξαλµυρισµένη και στραγγισµένη
- 20 µικρά ντοµατίνια
- τα φύλλα από 1/2 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένα
- 10 - 15 φύλλα φρέσκου δυόσµου, χοντροκοµµένα
- αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
- 70 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βράζουµε τα ζυµαρικά σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο αλατισµένο νερό που κοχλάζει, σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουµε. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουµε τη µουστάρδα, τα ντοματίνια και την κάππαρη, ανακατεύουµε, αλατοπιπερώνουµε (αλάτι µε φειδώ, διότι η κάππαρη εξακολουθεί και µετά το ξαλµύρισµα να είναι αλµυρή) και μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά ή µέχρι να γίνει. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε ελάχιστες κουταλιές νερό κατά το ψήσιµο του κοτόπουλου. Προσθέτουµε τα ζυµαρικά, το δυόσµο, το µαϊντανό και ανακατεύουµε καλά.
Στο ποτήρι μας: Ασύρτικο και Μαλαγουζιά θα συνοδεύσουν εξαιρετικά αυτό το πιάτο.