Ζουμερό, νόστιμο, μελωμένο κοτόπουλο στον φούρνο που συνδιάζει τέλεια το γλυκόξινο με το πικάντικο
Υλικά
750-800 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, ολόκληρα
150 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
30 ml σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
30 γρ. μουστάρδα πικάντικη
1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
30 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια ώριμα ροδάκινα, με ή χωρίς τη φλούδα, κομμένα σε κυδωνάτες φέτες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τα φιλέτα κοτόπουλο στον φούρνο με πικάντικο γλάσσο ροδάκινου, σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαρμελάδα, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, τη μουστάρδα και την ψιλοκομμένη πιπερίτσα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μισά φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και με τον ίδιο τρόπο σοτάρουμε και τα υπόλοιπα φιλέτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Αλείφουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές με το μείγμα της μαρμελάδας, αφήνοντας λίγο από το μείγμα στην άκρη, γιατί θα το χρειαστούμε στη συνέχεια.
Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν έως μέσα (κόβουμε σε ένα χοντρό σημείο και ελέγχουμε: δεν πρέπει να υπάρχει ροζέ ψαχνό, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη).
Παράλληλα, πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το τηγάνι όπου σοτάραμε τα φιλέτα και ψήνουμε εκεί τις φέτες ροδάκινου χωρίς λιπαρή ουσία, για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, σε πολύ δυνατή φωτιά.
Τις βγάζουμε, τις αλείφουμε και αυτές με το μείγμα μαρμελάδας και τις βάζουμε ξανά στο τηγάνι.
Ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια-δυο φορές, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο μαζί με τα ψητά ροδάκινα και συνοδεύουμε με ρύζι στον ατμό.