Κείμενο: Γαστρονόμος
Ένα εντυπωσιακό μεξικανικό πιάτο, που είναι όμως εύκολο και γρήγορο!
Υλικά
- 600 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες 2 εκ.
- 1 πιπεριά κίτρινη, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
- 200 γρ. (μισή κονσέρβα) αρακάς σε νερό
- 200 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι, καυτερό
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γουακαμόλε
- 2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
- 1/3 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός)
- 1-2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (ή όσο μας αρέσει)
- 1 ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα ντοματίνια
- 400 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας κόλιανδρος, φρέσκος, ψιλοκομμένος ή μαϊντανός
- 1 κουτ. σούπας χυμός λάιμ
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. κέτσαπ
- 4 μεγάλες τορτίγιες
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε πιατέλα. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον αρακά και το καλαμπόκι και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας. Ξαναρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι, προσθέτουμε το καυτερό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γουακαμόλε: Λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Ντοματίνια: Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σερβίρισμα: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις τορτίγιες για λίγα δευτερολέπτα από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τις τορτίγιες και βάζουμε σε μπολάκια το μείγμα χοιρινού, το γουακαμόλε, τα ντοματίνια, το τσένταρ, το γιαούρτι και την κέτσαπ.