Υλικά
500 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα αποβραδίς
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας μυρώνια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι, σε ψιλά καρέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
χυμός από 1/2 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
70 ml ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα υπερκαλύπτει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Σκορπίζουμε τη φέτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.