Ντομάτες, φασολάκια, αρακάς, μαϊντανός, δυόσμος, φέτα και κασέρι. 7 λόγοι για να φτιάξετε αυτό το φαγητό.
Υλικά
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
- 3 ώριμες, σφικτές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, τριμμένες
- 3 σκελίδες σκόρδου (ή όσο μας αρέσει), ξεφλουδισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
- 800 γρ. φρέσκα φασολάκια της αρεσκείας μας, καθαρισμένα
- 600 γρ. αρακάς, φρέσκος, καθαρισμένος
- 70 ml ελαιόλαδο
- τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, χοντροκομμένα
- 300 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, κομμένη σε μέτριους κύβους
- 200 γρ. κασέρι (κατά προτίμηση Σοχού), σε μικρά κυβάκια
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό και τα αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Οταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τον αρακά, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος. Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μέτριο ταψί ή σε ένα πυρέξ και από πάνω σκορπίζουμε τα τυριά. Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σκορπίσει ο δυόσμος το άρωμά του.
Στο ποτήρι μας: Λαδερά ελληνικά φαγάκια, γιατί να μην έχουν δίπλα τους μια πικάντικη δροσερή Ρετσίνα;