Συνοδεύουμε με καπνιστή πέστροφα, με άνηθο και χυμό λεμονιού
Η ζωντανή γεύση του πελτέ δίνει ξεχωριστή γεύση
Υλικά
- 250 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα
- 2 μεγάλα πράσα, σε λεπτές ροδέλες
- 2 καρότα, χοντροτριμμένα
- 1 μικρή σελινόριζα, χοντροτριμμένη
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
- 1/3-1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια, τα πράσα και 1 λίτρο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τα καρότα και τη σελινόριζα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι με τον πελτέ, το ξύσμα, τον δυόσμο και το μπούκοβο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας, να αναμειχθούν οι γεύσεις. Συνοδεύουμε με καπνιστή πέστροφα, με άνηθο και χυμό λεμονιού.