Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Αποθήκευση για αργότεραΗ σεφ Στέλλα Γκίνη, συνεργάτις της εταιρείας Μπόρας, μας μαγείρεψε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή δίπλα στη λίμνη Κερκίνη. Οι πρώτες ύλες είναι το ατού και μπορείτε να τις βρείτε όλες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Υλικά
- 500 γρ. χυλοπίτες από βουβαλίσιο γάλα*
- 200 γρ. καβουρμάς Μπόρας από βουβαλίσιο κρέας*, σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ψιλά καρέ
- 1 βαζάκι σάλτσα πιπεριάς (300 γρ. ) ή 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 40 γρ. βουβαλίσιο βούτυρο* ή αγελαδινό
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
* Τα προϊόντα Μπόρας τα βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ ΑΒ και σε επιλεγμένα παντοπωλεία. Τα ζυμαρικά Ανω Ποροΐων από βουβαλίσιο γάλα τα βρίσκουμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, όπως Λεβόν Τερτσιάν, Παραδοσιακό Παντοπωλείο, κ.α. Βουβαλίσιο βούτυρο από την οικογένεια Μπέκα στα παντοπωλεία Αργολικός, Πανδαισία, Nora's Deli, κ.ά.
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία (κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό). Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον καβουρμά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα ο καβουρμάς. Ρίχνουμε την πιπεριά και τη σάλτσα πιπεριάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά. Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό από αυτό που κρατήσαμε, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα κόκκινο κρασί από Syrah ή Cabernet.