Συνταγή: Ντίνος Κιούσης
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότερα«Πακέτο» μυρωδάτο, ζουμερό και άκρως λαχταριστό.
Υλικά
- 6 φέτες φαγκρί (συνολικού βάρους 1.500 - 1.800 γρ.), αλατοπιπερωμένες
- 250 γρ. λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 6 μεγάλα φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 6 κουτ. σούπας κρασί λευκό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) ή σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το θυμάρι, ανακατεύοντας διαρκώς, για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Tότε προσθέτουμε τις ντομάτες και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 7-8 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει κάπως.
Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες του ψαριού για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Βάζουμε κάθε φέτα ψαριού σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο, βάζουμε από πάνω 1 φύλλο δυόσμου, μοιράζουμε σε κάθε φέτα τη σάλτσα με τα μανιτάρια και περιχύνουμε με 1 κουταλιά κρασί. Κλείνουμε τις φέτες μέσα στο λαδόχαρτο διπλώνοντάς τες σε πακετάκι. Βάζουμε τα πακέτα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Ανοίγουμε τα πακέτα και είτε μεταφέρουμε στα πιάτα το ψάρι με τη σάλτσα του είτε τα βάζουμε όπως είναι στα πιάτα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: Ρύζι πιλάφι ή πατάτες βραστές ή τηγανητές.
Συμβουλή: Το ίδιο φαγητό μπορούμε να φτιαξουμε χρησιμοποιώντας και φέτες από άλλα ψάρια της αρεσκείας μας.