Συνταγή: Ντίνος Κιούσης
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜερακλίδικη ψαροφαγία έχει το σημερινό μενού!
Υλικά
- 4 φέτες γαλέου (περίπου 200 γρ. η καθεμία)
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον σκορδάτο πουρέ αρακά:
- 1 κεσές γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζ. τσαγιού αρακάς βρασμένος
- 100 γρ. ανθότυρο
- 1/2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 10 φύλλα δυόσμου φρέσκα
- 6 κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
- ελάχιστο μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με την κάππαρη, σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίζει και «τσιτσιρίζει» η κάππαρη, την αποσύρουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και την πετάμε. Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες γαλέου (σε δύο δόσεις), χωρίς να τις αλευρώσουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε.
Σκορδάτος πουρές αρακά: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνοδεύουμε με: Λευκό κρασάκι οπωσδήποτε! Μια καλή παραδοσιακή ρετσίνα που αντιμετωπίζει και το ψάρι και το σκόρδο! Ενα χαρμάνι Σαββατιανό - Ροδίτη, ένα καθημερινό Chardonnay!