Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Αποθήκευση για αργότερα«Τσιτσάνικος» στην ντοπιολαλιά πολλών περιοχών στη Βόρεια Εύβοια σημαίνει «γυμνός» και η πίτα αυτή ονομάζεται έτσι γιατί δεν έχει φύλλα, αλλά μια αφράτη, ζουμερή, τυρένια ζύμη.
Αναστασία Χριστοδούλου
Υλικά
500 γρ. φέτα, τριμμένη
500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
6-7 αυγά
200 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
125 ml ελαιόλαδο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μπόλικη τριμμένη φρυγανιά, για το ταψί και το πασπάλισμα
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά.
Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία.
Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.