Ζεστός, καταπραϋντικός και απίστευτα γρήγορος και απλός ο τραχανάς. Τον απολαμβάνουμε σκέτο ή με μπόλικη θρυμματισμένη φέτα.
Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός (ή γλυκός) αλευρένιος
1.200 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
αλάτι, ρίγανη ξερή
Διαδικασία
Σε µια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον τραχανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, ώστε να λαδωθούν καλά. Προσθέτουµε την ντομάτα, το νερό και αλάτι. Όταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10-15 λεπτά ή µέχρι να χυλώσει η σούπα. Σκορπίζουμε τη ρίγανη και, αν θέλουμε, σερβίρουµε µε θρυμματισμένη φέτα.