Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΜια συνταγή τόσο απλή, αλλά και τόσο δύσκολη να τελειοποιήσει κανείς. Η τορτίγια πρέπει να είναι ελαφριά, η πατάτα σφιχτή, τα κρεµµύδια µόνο µια ιδέα καραµελωµένα και τα αυγά µαγειρεµένα τόσο ώστε να δένουν όλο το πιάτο, αλλά όχι περισσότερο. Η τορτίγια είναι το πιάτο που κρίνει ένα τάπας µπαρ.
Υλικά
- 500 γρ. πατάτες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε φέτες 1 εκ.
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
- 2 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα
- 6 αυγά
- αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάζουµε τις πατάτες, σκεπάζουµε µε κρύο νερό και βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς. Τις σουρώνουµε και τις βάζουµε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι διαµέτρου 28-30 εκ. ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά. Ρίχνουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και σοτάρουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι. Βάζουµε τις πατάτες και τον µαϊντανό και ανακατεύουµε. Μαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά, πιέζοντας ελαφρώς τις πατάτες να γίνει ίσια η επιφάνεια.
Σε ένα µπολ χτυπάµε µε πιρούνι τα αυγά µε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριµµένο πιπέρι και ρίχνουµε το όλον πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή µέχρι να δέσει η οµελέτα. Σερβίρουµε σε πιατέλα ή κατευθείαν από το τηγάνι.