Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Αποθήκευση για αργότεραΕτοιμάστε πρώτοι το ονομαστό αρνάκι φρικασέ της ταβέρνας «Κίτσουλας», που ταΐζει την Αθήνα από το 1946.
Ταβέρνα Κίτσουλας
Υλικά
1.000 γρ. αρνίσιο μπούτι ή χεράκι, με το κόκαλο, σε μέτρια κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
120 ml λευκό, ξηρό κρασί
1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
3-4 μέτρια μαρούλια, καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο
3 αυγά
χυμός από 2-3 λεμόνια
2 κουτ. σούπας αλεύρι
Διαδικασία
Για το αρνάκι φρικασέ με μαρούλια ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι με τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, γυρνώντας τακτικά τα κομμάτια του αρνιού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε νερό που ίσα να καλύψει το κρέας.
Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι το αρνάκι να μαλακώσει καλά.
Ρίχνουμε τον άνηθο και τα μαρούλια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, χωρίς καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια.
Αυγολέμονο
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, μέχρι να ενωθούν καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, μέχρι να ενωθούν καλά.
Το αδειάζουμε μεμιάς όλο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.