Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Αποθήκευση για αργότεραΗ μοναδική τηγανιά της περιοχής που δεν έχει πράσα, αλλά φέτα.
Ελένη Στεργίου
Υλικά
750 γρ. χοιρινό από λαιμό ή σπάλα χωρίς κόκαλο, σε κομμάτια 1 εκ.
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
μπόλικη ξερή ρίγανη
250 γρ. φέτα, κομματιασμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για την χοιρινή τηγανιά, σε μεγάλο τηγάνι ή σε φαρδιά, ρηχή και αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το χοιρινό και προσθέτουμε κρύο νερό, ίσα να καλύψει τα κομμάτια.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 9-10 λεπτά, μέχρι το νερό να σωθεί.
Τότε ρίχνουμε το λάδι και αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε το ήδη μισομαλακωμένο κρέας, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει απαλά από όλες τις μεριές και να ψηθεί στο κέντρο (δοκιμάζουμε έναν κύβο).
Σβήνουμε με το λεμόνι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα, μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν ελαφρώς κάποια κομμάτια και κάποια άλλα να ροδίσουν λίγο.
Ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά.