Κείμενο: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑπλή συνταγή για εύκολη κλασική τηγανιά με χοιρινό κρέας σε μπουκιές, με έντονη μυρωδιά δυόσμου.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό, κατά προτίμηση από σπάλα, καθαρισμένο από τα πολλά λίπη, σε κύβους 2 εκ.
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 κουτ. γλυκού μέλι
70 ml μηλόξιδο ή λευκό κρασόξιδο
τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερός, κοπανισμένος
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξίδι και 100 ml νερό.
Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε το χοιρινό και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι, γυρίζοντάς το, ώστε να αλευρωθεί από όλες τις πλευρές.
Τινάζουμε απαλά, για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Περιχύνουμε με το γλυκόξινο μείγμα μουστάρδας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το χοιρινό και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το ψήσιμο ελάχιστο νερό.
Στο τέλος, σκορπίζουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τη τηγανιά με χοιρινό χλιαρή με ρύζι πιλάφι ή πατάτες βραστές και πράσινη σαλάτα.