Το πικάντικο κρασοτύρι θα δώσει χαρακτήρα στη μακαρονάδα ενώ οι πιπεριές και το αβοκάντο κρατούν την ισορροπία στη γεύση.
Υλικά
- 400 γρ. ταλιατέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
- 400 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε καρέ
- 1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 ώριμα αβοκάντο, σε κύβους
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 50 γρ. ελιές θρούμπες, χοντροκομμένες
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. κρασοτύρι, χοντροτριμμένο (πικάντικο τυρί, ωριμασμένο μέσα σε οινολάσπη, που φτιάχνεται κυρίως στην Κω. Το αναζητάμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και deli. Εναλλακτικά, βάζουμε άλλο σκληρό πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας)
Διαδικασία
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, 3-4 κουτ. σούπας νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Σουρώνουμε σε μέτριο σουρωτήρι και αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού, τις ελιές και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τις ταλιατέλες με τη ζεστή σάλτσα πιπεριάς, πασπαλίζουμε με το μείγμα αβοκάντο και το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας μια μεξικάνικη μπίρα.