Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΟ Αστέριος Κουστούδης μας ετοίμασε μια διαφορετική «μακαρονάδα» με pasta κολοκυθιού!
Υλικά
- 12 μέτρια κολοκύθια
- 500 γρ. μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα (αφαιρούμε το βύσσο, το «μουστάκι» που εξέχει από τα όστρακα, τρίβουμε την επιφάνειά τους ώστε να απομακρύνουμε τυχόν ακαθαρσίες και τα ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 30 - 60 ml χυμός λεμονιού
- 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας μαντζουράνα ξερή, τριμμένη
- τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες (καλύτερα με το μαντολίνο, το ειδικό εργαλείο για κοπές λαχανικών) σαν ταλιατέλες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκύθι με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μύδια και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη μαντζουράνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Βγάζουμε τα μύδια σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να «δέσει». Σκορπίζουμε το μαϊντανό, τα μύδια και αποσύρουμε από τη φωτιά.