Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤο μπέικον είναι η «βάση» της τάρτας. Εξαιρετική ιδέα, έτοιμο το μεζεδοφαγητό στο πι και φι.
Υλικά
- 4 φορμάκια για ατομικές τάρτες (με διάμετρο περίπου 10 εκ. - μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μιας χρήσης - στα σούπερ μάρκετ)
- 8 φέτες μπέικον
- 6 αυγά
- 250 γρ. γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε τα φορμάκια για ατομικές τάρτες και καλύπτουμε το καθένα με 2 φέτες μπέικον. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα και να ροδίσει.
Συνοδεύουμε με: Ψωμί της αρεσκείας μας και πράσινη σαλάτα εποχής με λαδόξιδο και άνηθο.