Δοκιμάστε το στακοβούτυρο, ένα βούτυρο γάλακτος από την Κρήτη, ιδιαίτερα αρωματικό και απίθανα νόστιμο, που παράγεται από την κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το στακοβούτυρο με όποιο βούτυρο σας αρέσει, αλλά και με 50 ml ελαιόλαδο.
Υλικά
250 γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
6 αυγά, ελαφρά χτυπημένα με το πιρούνι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
3 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
60 γρ. απάκι, λεπτοκομμένο (ή 1 μικρό λουκάνικο, σε φετάκια)
30 γρ. στακοβούτυρο (ή βούτυρο αγελάδας)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το στακοβούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά.
Ρίχνουμε το αλλαντικό (ή τη γραβιέρα), αφήνουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και χωριάτικο ψωμί.