Ο συνδυασμός του μπράντι,του δυόσμου και του μελιού αφήνει στο κοτόπουλο μια αρωματική και συνάμα πλούσια γεύση.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο, περίπου 1.300 γρ., κομμένο σε 8 κομμάτια
- 4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
- 10 σπαράγγια, καθαρισμένα και ολόκληρα
- 5 μέτρια καρότα, σε χονδρές ροδέλες
- τα φύλλα από ένα μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 60 ml μπράντι
- 30 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κουτ. γλυκού σουμάκ (στα μπαχαράδικα)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Απλώνουμε σε ταψί (που ιδανικά να χωράει όλα τα υλικά σε μία στρώση) τα λαχανικά και ανάμεσά τους βάζουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε το δυόσμο και το σουσάμι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20 λεπτά, αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Συνοδεύουμε με: Ημίξηρο ροζέ καλά παγωμένο!