Τι πιο εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό από μια ζουμερή σπαλομπριζόλα, αρωματισμένη με κρασί, μουστάρδα και ρίγανη. Τις συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου.
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες χωρίς κόκαλο, σε 3-4 κομμάτια η καθεμία (πάχους περίπου 1 εκ.)
80 γρ. μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
120 ml ξηρό, κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και αφήνουμε για 10-15 λεπτά, να μαριναριστεί το κρέας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Aπλώνουμε τις μπριζόλες σε ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσει. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα.