Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑν θέλουμε, βάζουμε 1 κουταλιά ταχίνι σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι ολικής άλεσης
- 200 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκέτα
- 200 γρ. κουνουπίδι σε μικρά μπουκέτα
- 2 καρότα, χοντροτριμμένα
- 1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο σε τηγάνι για 2 λεπτά, χωρίς λάδι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ. ταχίνι (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα και το πράσο για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Σκορπίζουμε το σουσάμι και μοιράζουμε στα πιάτα. Αν θέλουμε, βάζουμε 1 κουταλιά ταχίνι σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας μια Μαλαγουζιά, ένα Sauvignon blanc.