Αντί για σέσκουλα, μπορούμε να βάλουμε σπανάκι. Αν μάς αρέσουν τα πικάντικα, προσθέτουμε λίγο τσίλι ή καυτερή πάπρικα.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 500 γρ. σέσκουλα, χοντροκομμένα
- 200 γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας, σε καρέ (ή τόνος, καλά στραγγισμένος)
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σέσκουλα για 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Κρατάμε 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου τα βράσαμε και τα στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τον πελτέ για 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε την πέστροφα ή τον τόνο, αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.