Προμηθευόμαστε έτοιμα φιλέτα σαρδέλας από το σούπερ μάρκετ και μέσα σε 25 λεπτά έχουμε μια νόστιμη και θρεπτική μακαρονάδα. Ο άνηθος, το λευκό κρασί και το κουκουνάρι θα προσθέσουν έξτρα νοστιμιά.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 25 σαρδέλες, φιλεταρισμένες (βρίσκουμε έτοιμες, καθαρισμένες και φιλεταρισμένες στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 150 ml λευκό κρασί, ξηρό
- 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 200 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.
Παράλληλα, σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις σαρδέλες, τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με καροτοσαλάτα με μπόλικο άνηθο.
Στο ποτήρι μας μια Σαντορίνη δεξαμενής.