Κείμενο: Μυρσίνη Λαμπράκη
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια πλούσια σούπα που συνηθίζεται σε πολλά Εγγλέζικα σπίτια.
Υλικά
300 γρ. μπιζέλια φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο, ολόκληρο πράσο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο βούτυρο
2 φύλλα δάφνης
1 ½ λίτρο ζωμός από κοτόπουλο
300 γρ. καπνιστό χοιρινό μπούτι
ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνουμε τα μπιζέλια με 1 λίτρο κρύο νερό.
Τα βράζουμε για 6-7 λεπτά.
Σουρώνουμε το νερό και τα αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, αυτή την φορά με τον ζωμό κοτόπουλου.
Προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, τα κρεμμύδια τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφήνουμε την σούπα να κρυώσει λίγο και την περνάμε από τον μύλο του πουρέ ή το μπλέντερ.
Την αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και την βάζουμε να ξαναβράσει για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει αροκετά πηχτή.
Στην φάση αυτή προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε το καπνιστό μπούτι σε μικρούς κύβους και το ανακατεύουμε με το μαϊντανό.
Σερβίρουμε την σούπα σε μπολ και στο κέντρο της τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα του καπνιστού χοιρινού με τον μαϊντανό.