Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΟ σεφ μεταποιεί τη γνωστή σάλτσα με ψητές πιπεριές και ντομάτα σε εξαίσια σούπα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Υλικά
1 κιλό ολόκληρες πιπεριές Φλωρίνης
1 σφιχτοβρασμένο αυγό, και
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
1/2 κ.γ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/2 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι jerez ή καλό λευκό ξίδι
200 ml παγωμένο νερό
Διαδικασία
Σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, για 20-30 λεπτά, γυρνώντας τες, μέχρι να μαυρίσει ομοιόμορφα η φλούδα τους.
Τις μεταφέρουμε αμέσως σε μεγάλο δοχείο, το σκεπάζουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Οι υδρατμοί βοηθούν να ξεφλουδίσουμε τις πιπεριές πολύ εύκολα.
Τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε από κοτσάνια και σπόρια, τις χοντροκόβουμε και τις ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη μαζί με 1 σφιχτοβρασμένο αυγό, 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη, 1/2 κ.γ. ντοματοπελτέ, 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, 1/2 σκελίδα σκόρδο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι jerez ή καλό λευκό ξίδι και 200 ml παγωμένο νερό
Πολτοποιούμε σχολαστικά, αλατοπιπερώνουμε και την περνάμε από λεπτή σήτα. Μοιράζουμε σε πιάτα και σε κάθε μερίδα σκορπίζουμε σπασμένα αμύγδαλα (με τη φλούδα), φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι και ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού.